زيرسازي ديوار سبز
زيرسازي ديوار سبز
بايد دانست كه ديوار سبز را ديوار زنده ديوار زيستي باغ هاي عمودي يا ديوارهاي پيچيده گياهي يا ديوارهاي پيچيده گياهي عمودي هم ميشناسند.
ديوار سبز را ديوار زنده ديوار زيستي باغ هاي عمودي يا ديواره هاي پيچيده گياهي عمودي هم مي شناسند.اين نوع ديوار ايستاده و آزاد است كه به طور كامل با گياهان سبز پوشيده شده و ديوارهاي سبز بسيار زيبا بوده و كاربرد اين ديوارها در بام هاي سبز يك نماي بسيار دل انگيزي را ايجاد مي كند كه همه افراد از اين نوع ديوار لذت ميبرند.
سيستم آبياري ديوارهاي سبز از يك قاب سلول ها و كانال هاي آبياري تشكيل شده كه خاك در گلدان هاي اين گياه مانند ماده هادي عمل ميكند وبيشتر براي اجرا و نصب پروژه هاي ديوارهاي سبز از طرح ديوار سبز خزر استفاده مي شود.
نماي سبز
در اين نما سيستم گياه بر روي سطح حركت كرده و گياه به گونه اي ميباشد كه در زمين ريشه دارد و در يك بستر خاكي تغذيه و رشد كرده و شروع به بالا رفتن از ساختمان ميكند براي نمايش سبز از يك استراكچر سادهاي كه مانند داربست ديوار بوده به ديوار بناي ساختمان متصل شده و تكيه گاهي براي گياهان خزنده يا بالا رونده مانند مو و پاپيتال عمل ميكند. نماي هاي سبز مي توانند به نماي ساختمان ها و نرده ها و ستون ها تكيه كنند و خود را به نمايش بگذارند ديوارهاي سبز از جنس هاي چوب فلز شبكه توري سيم هاي كابلي مي باشند.
ابتدا براي اجراي ديوار سبز نياز به زير سازي ميباشد كه اين كار بايد توسط متخصصين ماهر و با دقت انجام شود.
روش هاي مختلف زيرسازي انواع ديوار سبز
قبل از اينكه ديوار سبز در محيط داخلي
ساختمان اجرا شود بايد فضاي مناسب را انتخاب كرد و سپس اين فضاي اين فضا را براي ديوار سبز اندازه گيري و علامت گذاري كرده اين اندازهگيريها در خريد و انتخاب ديوار سبز موثر ميباشد
بعد از آن بايد سيستم آبياري خودكار را براي اجراي ديوار سبز در نظر گرفت چرا كه بايد در اين مرحله سنسورهاي به ديوار سبز متصل شود تا در صورت اينكه خاك خشك شد مقدار آب مورد نياز را براي تغذيه گياه از منبع دريافت كند و بسي و از طريق لوله هاي آب به ريشه گياه آب را برساند.
نحوه اجراي زيرسازي ديوار سبز
مرحله اول براي انواع ديوارهاي سبز يكسان بوده چرا كه هر ديوار سبزي براي زنده ماندن به آب نياز دارد و خود گياه تعرق و رطوبت را ايجاد كرده و باعث نمناك شدن و خراب شدن ديوار هاي مجاور مي شود و سطوح متفاوتي مانند كف و ديوار با ديوار سبز در تماس و باعث آسيب رسيدن به آنها ميشود پس در مرحله اجراي ديوار سبز بايد حفاظت كف و ديوار را در نظر گرفت و براي اينكه اين محيط مناسب ايجاد شود ميتوان نرده هاي عمودي را به ديوار نصب كرد چرا كه باعث مي شود ديوار و سطح از رطوبت و تعريق گياه ديوار سبز در امان بماند و بايد گردش هوا بين ديوار سبز و ديوار جريان داشته باشد. ميتوان روي اين نرده هاي عمودي نرده هاي افقي هم نصب كرد كه به عنوان پايه براي گياهان ديوار سبز عمل شود.
اما مرحله دوم كمي متفاوت بوده و براي راه اندازي سيستم آبياري خودكار بايد براي ذخيره سازي آب از منبعي استفاده كرد چرا كه ممكن است آب شهري قطع شود و در اين صورت از منبع آبرساني به گياه انجام شود در اين حالت منبع درمسيراب اصلي گياه قرار گرفته و سيستم آبرساني همانند كولرهاي آبي مراحل پر شدن آن و پس از رسيدن به مقدار معين شده به صورت خودكار قطع ميشود پس از دومين مرحله اجراي نصبديوار تهيه منبع جهت ذخيره آب است بعد از اينكه منبع نصب شد بايد جريان آب آن هم آزمايش شود و بايد از محافظ هاي چوبي و آلومينيومي براي لوله هاي آب استفاده كرد.
براي اجراي يك ديوار سبز بايد حتماً از يك سيستم آبرساني هوشمند استفاده كرد چرا كه اين سيستم بايد به صورت خودكار با كمك حسگرهايي كه دارد نياز گياهان به آب را تشخيص دهد و به همان مقداري كه گياه نياز دارد آبرساني را انجام دهد.
قيمت ديوار سبز
موارد زيادي بر هزينه گرين وال اثر گذار هستند. اين عوامل شامل گياهان به كار رفته در ديوار سبز، سيستم زهكشي و آبياري، نوع خاك به كاررفته، سايز پنل گياهي، طبيعي يا مصنوعي بودن گياه به همراه ميزان پوشش گياهي است.
برچسب: ،
ادامه مطلب